pátek 7. června 2013

Screamo dubstep a Apokalyptickej rap

Tak v nedávný době jsem objevil tyhle dvě záležitosti.


První, jak už nadpis napovídá, při hledání vyfabulovaného stylu 'screamo dubstep'. Tahle texaská kapelka sice škatulku nenaplňuje, ale předkládá zajímavej klon elektroniky a metalu.
Bicí, primárně metalový s rychtářskym kopákem se toho vůbec neboji. Vokaly jsou okořeněný různejma zasekávačkama a podkreslený piánkem. Na první poslech nebudete vůbec chápat. K drsnýmu zpěvu s kytarou najednou najede diskantskej handclap a sladký plochy, ale vše sedí jako vinyl na gramofonu. Thrashmetalový riffy střídá rychta s gotickou plochou. Následující song je třetí na desce The Browning - Burn This World (2011).


Druhý, Swollen Members, jsem potkal při hledání počinů týpka říkající si Mad Child. Jeho naléhavej rap, posazenej tročku víš, hlas dítěte evokuje. Celá deska tohodle kanadskýho dua je pěkně našláplá. Podklady připomínaj starý postupy se samplovanejma smyčkama báčkovejch hororů. Texty jsem do hloubky nezjišťoval, ale působí konspiračně apokalypticky. Swollen Memebers - Beatiful Death Machine (2013).



Hipster killin zombie.

Žádné komentáře:

Okomentovat